Kaliteli İçerik Üretimi Nasıl Yapılır? (SEO UYUMLU) 2021


Kaliteli İçerik üretimi nasıl yapılır? İnternet kullanıcısının artması ile birlikte kullanıcılar artık kaliteli içerikleri tercih etmektedir. Bir içerik üreticisiyseniz ya da internet siteniz varsa ve her yönüyle kaliteli içeriğin nasıl yapılacağına dair fikriniz yoksa bu yazıyı okuyarak fikir edinebilirsiniz. Aşağıdaki adımları tek tek takip ederek içeriklerinize uygulayabilir ve daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.

1. Anahtar Kelime Analizi

Seo uyumlu ve kaliteli içerik nasıl yazılır?

İçerik üretmeye geçmeden önce anahtar kelime analizi yapmanız gerekmektedir. Anahtar kelime analizi yapmak için Google Search, Ahrefs vb. birçok site ve sistem bulunmaktadır. Google Search bunlar arasında en önemli olan sistemdir. Ayrıca Google’da arama yaptığınızda sayfanın altında öneriler yer almaktadır. İçerik üretirken bu kelimeleri de dikkate alarak içerik hazırlamanız gerekmektedir. Bunu yaptığınız takdirde çok daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

2. Pazar Analizi

Pazar analizi yapmadan önce bir hedef kitle belirlemeniz gerekir. Daha sonrası rakipleri inceleyerek işe başlayabilirsiniz. İçerikleri kim için ürettiğiniz çok önemlidir ve bu nedenle hedef kitleyi belirlerken oldukça dikkatli olmanız gerekir. Hangi kullanıcı türüne hitap ediyorsanız onlara uygun bir şekilde içerik hazırlamanız gerekir. Sektörün profesyonellerine içerik hazırlanıyorsa yine buna göre dikkatli olmak gerekmektedir ve bu kitleye uygun bir şekilde içerik hazırlamalısınız. Daha sonra rakip analizi kısmına geçebilirsiniz. Başka içerikleri inceleyerek onların nasıl yaptığını gözlemleyebilirsiniz. Bunu yaparken kesinlikle kopya içerik ya da kopya anlamına çıkacak bir içerik üretmeyin. Tamamen özgün olmalısınız.

3. İçerik İçin Başlık Seçimi

İyi bir başlık, içeriğinizi çok iyi noktalara taşıyacaktır. Eğer iyi bir başlığınız yoksa içeriğiniz ne kadar iyi olursa olsun o içerik tıklanma almayacaktır. Başlık, özetleyici ve ne anlatıldığına dair bilgi verici nitelikte olmalıdır. Başlıkta ve alt başlıklarda mutlaka anahtar kelimeler yer almalıdır. Bu şekilde yaptığınızda içeriğiniz bir adım daha öne geçmiş olacaktır.

4. İçeriğin Formatı

İçeriğin kolay okunabilir olması gerekirİçeriklerin parçalara ayrılarak paragraflar halinde hazırlanması, okunmayı kolay bir hale getirecektir. Listeleme şeklindeki içerikler de kolay okunabildiği için ön plana çıkmışlardır. Bu yönde de bir format belirleyebilirsiniz. Hazırladığınız içerikte vurgulamaları yaparak çok daha akılda kalıcı bir hale getirebilirsiniz. Yazım kuralları, özgünlük, dikkat çekilecek noktanın altı çizili olması, format konusunda dikkat edebileceğiniz diğer detaylardır.

5. Görsel Kullanmak

İçeriğiniz ile alakalı olan iyi bir görseli kullanmak, içeriğinizi iyi noktalara getirecektir. Gerçekçi olmayan ve güzel görüntüden uzak görseller, içeriğin kalitesini düşürecektir ve bu durum tık oranlarına da yansıyacaktır. Özgün görseller kullanılarak kullanıcıların dikkati çekilebilir. Aynı zamanda bir sayfada çok sık görsel kullanmamaya özen gösterin.

6. Linklemeler

İç linkleme ve dış linkleme olmak üzere iki çeşit linkleme mevcuttur. İçeriklerinizde mutlaka iç ve dış linkleme kullanmanız gerekir. İç linkleme, site içindeki başka bir içeriğe yönlendirirken, dış linkleme site dışındaki başka bir siteye yönlendirmektedir. Önemli olan kullanıcıya doğru bilgiler verebilmektir.

7. İçerik Uzunluğu

İçeriğiniz ne okumayı sıkacak kadar uzun, ne de yeterli bilgi vermeyecek kadar kısa olmalıdır. Bu nedenle lafı oyalamanın ötesinde bir şeyler yapmanız gerekmektedir. Net olmalı, bilgiyi dolandırmadan net bir şekilde vermelisiniz. İçeriğinizin konusunu bu şekilde tamamladığınızda doğru kelime sayısı da ortaya çıkmış olacaktır. İçeriğinizi uzatmak için gereksiz kelimelerden kaçının ancak içeriğinizin uzunluğunu en az 400 kelime tutarsanız daha iyidir çünkü kısa içerikler hemen okunacağı için o sayfada kalma süresi az olacaktır bu nedenle arama motorları o sayfayı daha arka plana atacaktır site ziyaretçinizi sitenizde ne kadar tutabilirseniz o kadar iyidir bu nedenle içeriğinizi uzatmak için gereksiz sözcükler kaçın ve içeriğinizi fazla kısa tutmamanızı öneririm.

8. İçeriğin Güncelliği

İçerik aynı zamanda güncel olmalıdır. Amacınız en doğru ve güncel bilgiyi en kısa sürede vermekse, üreteceğiniz içerik de bu yönde olmalıdır.

Sitenizdeki içerikleri ara sayfa güncellemeniz de o içeriğiniz arama motorlarında üst sıralarda kalmasına veya daha üst sıralara çıkmasına yardımcı olur.

9. Kullanıcı Yorumları ve Ölçümleme

Kullanıcılar içeriğe yorum yapıyorsa içerik güncel kalacaktır. İnsanları etkileyebilecek, yorum getirecek yazı formatını bulmalısınız. Böylece daha kaliteli içerikler sağlayabilirsiniz. Ölçümleme noktasında ise Google Search ya da Google Analytics’ten faydalanabilirsiniz. Yapacağınız analizler sonucunda hangi anahtar kelimelerin trafik getirdiğini görebilir, bu anahtar kelimelere yoğunlaşabilirsiniz.

10. İçerik Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler

İçeriğinizi yazarken yazım kurallarına dikkat etmelisiniz ve kaliteli içerik üretmenin yanında yazdığınız yazı arama motorlarında en üste çıkmasını istiyorsanız bunun içinde uymanız gereken kurallar bulunmaktadır. Bu kuralları sırayla sizler için sıralayacağım:

  • Makalelerinizi veya içeriklerinizi yazarken noktalama işaretlerine ve yazım kurallarına dikkat etmelisiniz.
  • H1 ve H6 arasında 6 başlık türü bulunmaktadır sayfanızda sadece 1 tane H1 başlık türü olmasına özen gösterin sonraki başlıkları H2 den başlayarak bu başlıklar için oluşturduğunuz alt başlıkları H3 başlık türleriyle H3 başlıkları için oluşturduğunuz alt başlıkları H4 ile ve bu başlıklar için ve bu başlıkların alt başlıkları için sırayla bu yöntem ile başlıkların alt başlıkları için bir diğer başlık türü ile başlıklar oluşturmalısınız.
  • İçeriğinizle önemli gördüğünüz yerleri Kalın olarak yazmalısınız benim şuan bu içeriği yazarken yaptığım gibi yapmalısınız.
  • Anahtar kelime ve etiketler girerken içeriğinizle alakalı kelimeler girmelisiniz.
  • Kopya içerik yazmamaya önem göstermelisiniz ve içeriğinizi yazarken kopya kontrol araçları ve seo uyumlu makale yazma araçları kullanmanızı öneririm. Ücretsiz kopya kontrol araçlarından bahsettiğimiz makaleyi inceleyerek bu kopya kontrol araçlarını bulabilirsin

Yorum Yap