Koronadan dolayı hepimiz karantinadayız ve evde yapıcak hiç bir şeyimiz yok. Bu yüzden kitap, film gibi aktivitelere yöneliyoruz. Bende sizin için kesinlikle okunması gereken 3 kitabı sıraladım…
KESİNLİKLE OKUNMASI GEREKEN 3 KİTAP
Hepimiz aylardır karantinadayız. Bu yüzden yapıcak bir şey bulamıyoruz. Aslında bulamadığımızı sanıyoruz ama gözümüzün önünde bir çok şey var. Mesela film izlemek, kitap okumak veya bir şey öğrenmek. Bende size bu konuda yardım etmek istiyorum. Kesinlikle okumanız gereken 3 kitap:
1- ŞANSA BAK

Kitabın yazarı Michael Byrne‘dir. Michael Byrne, Thames Valley üniversitesinde ingilizce bölümünden mezun olmuştur. Mezun olduktan sonra ingilizce öğretmenliği yapmış ama kısa süre sonra bırakıp taksicilik yapmaya başlamıştır. Aynı şekilde bu işide uzun sürmemiş ve yazarlığa başlamıştır. İlkde şansa bak kitabını yazmıştır.
Kitabımızın baş rolü annesi ve babası ölmüş bir çocuk ile bu çocuğun köpeğini konu almaktadır. Hikaye’ye göre Bully adlı çocuk annesi öldükten sonra köpeği ile üvey babasının yanından ayrılmış ve sokakta yaşamaya başlamıştır. Aradan bir süre geçtikten sonra Bully şansına annesinin ona bıraktığı loto kuponunu bulmuştur ve büyük ikramiye ona çıkmıştır ama çok büyük bir sorunu vardır Bully’nin, büyük ikramiyeyi almasına sadece 5 gün kalmıştır. Tabi buna büyük bir sorun dedik ama daha büyük bir sorunu vardır aslında. Büyük ikramiyeyi alması için yaşı tutmamaktadır. Kitap ise bu şekilde Bully’nin maceralarını anlatmaktadır. Eğer okuyacak kitap bulamıyorsanız bunu kesinlikle tavsiye ederim.
2- SEFİLLER

Kitabımızın yazarı Victor Hugo’dur. Victor Hugo 1802 yılında doğmuş, 1885 yılında ölmüştür. Victor Hugo’nun tanınmasını sağlayan bu kitapdır. Kitabımız 1862 yılında yazılmıştır. Normalde çok büyük bir kitap olsada az sayfalı, özetlenmiş kitaplarınıda bulabilirsiniz ama kesinlikle orjinalini okumanızı tavsiye ederim.
Kitabımızın hikayesi 1815 yılında başlar ve 1832 yılında yaşanan paris haziran ayaklanması ile son bulur. Kitabımız bir kaç kişinin yaşam öyküsünü ele alsada, ana baş rolü kürek mahkumu olan Jean Valjean’dır. Kısaca konusundan bahsedersek, kitabımızın hikayesi jean valjean’in ekmek çaldığı için 5 yıl kürek cezası alması ile başlar. 2-3 kez kaçmaya çalıştığı için cezası arttırılmış ve 19 yıl hapishane’de kalmıştır. Hapiste artık psikolojik olarak çıldırmış duruma gelmiştir ve iyi duygularını kaybetmiştir. Hapisten çıkınca herkes ona kötü gözle baktığı için jean valjean daha çok delirmiştir. Bir piskopos diğer insanlara rağmen onu evine almış ama jean valjean dayanamayıp piskopos’dan şamdan ve bir kaç şey çalıp kaçmıştır ama kısa sürede yakalanmıştır. Buna rağmen piskopos onu affetmiş ve jean valjean biraz olsun bu olaydan sonra insani duygularını geri kazanmıştır. Bundan sonrasında ise jean valjean’e kafayı takmış bir polis ile jean valjean’in kovalamacaları başlamıştır. Kitap genel olarak böyledir. İllaki bu konuyu okuyup saçma diyenler olucaktır ama önce kitabın içine girip öyle konuşmanızı tavsiye ederim. Çünkü bu öyle bir kitapki sizi aniden şaşırtıp aniden de ağlatabilir…
3- ROBİNSON CRUSOE

Kitabımızın yazarı Daniel Defoe‘dir. Daniel Defoe, Londra’da 1660 yılında doğmuştur. Hayatı boyunca çok fazla zorluklarla karşılaşmıştır. 1865 yılında ingiltere kralına karşı yapılan ayaklanmaya’da katılmıştır. Robinson Crusoe‘yi 1719 yılında yazmıştır.
Robinson Crusoe, babasının itirazlarına rağmen dünyayı gezmeye ve gittikleri yerde ticaret yapmaya başlamıştır ve bir çok zorlukla karşılaşmıştır. Bir gün yaşadığı zorluk Robinson Crusoe’nin bütün hayatını mahvetmiştr. O hata yüzünden ıssız bir ada’ya düşmüş ve yıllarca burada tek başına hayatta kalmaya çalışmıştır. Bu kitabıda okumanızı tavsiye ederim.
NOT: Bu üçü arasından en iyi hangisi derseniz’de kesinlikle sefiller kitabını tavsiye ederim. Çok sürükleyici ve efsane bir kitap. Okudukça okuyasanız gelicektir.