Metaverse nedir? Peki bu metaverse ve metaverse coinleri nedir? Ne tür bir işlem hacmine sahiptir? Metaversenin geleceği parlak mı? Gelin birlikte inceleyelim.
1. Metaverse Hakkında
Metaverse coinlerinden söz etmeden önce Metaverse’ün ne olduğunu sizler için yakından bir mercek altına almak isteriz. Meta kelimesi ‘ötesinde’ anlamına gelirken verse kelimesini ise ‘evren’ olarak Türkçe’de hayat buldurabiliyoruz. Metaverse evreni insanların sanal olarak alışveriş yapabilecekleri, her türlü hizmete abone olabilecekleri, sevdikleriyle vakit geçirebileceği, bizlere 3D bir ortam sunan dijital bir dünyadır. Dijital alandan ziyade dijital dünyada yerimizi almanın imkanını bizlere sunuyor. Tabii ki bu dijital dünyada harcamalar yapabilmek için coinlere ihtiyaç duyacağız.
2. Decentraland (MANA)

Decentraland gelmiş olduğumuz zamana göre oldukça önemli bir kademe atladı. Totalde 2 dolarlık bir destekten %40 civarlarında fiyat gelişimi gösterdi. Son zamanlarda ise %20’den fazla fiyat artışı seyretti. Şimdilerde ise 2,60 dolar civarlarından 3,06 dolar civarına kadar artmış bir vaziyette. Ayrıca Decentraland, 590 milyon dolar günlük işlem hacmine sahip olan Metaverse coinlerinden en popüler olanı.
3. The Sandbox (SAND)

The Sandbox ( bilinnen adıyla SAND), günümüze kadar hiçbir istikrar sapmasına uğramadan oldukça yüz güldüren kazançlara imza attı. Kısa vadeli olarak piyasa değeri yaklaşık olarak 4,40 dolar seviyelerine kadar artış gösterdi. Piyasa ederi bakımından ise MANA’dan sonra bilinen ikinci en büyük Metaverse coinlerinin arasına adını yazdırmış bulunmakta. Buna ek olarak 3,4 milyar dolarlık bir piyasa hacmine de sahip. The Sandbox’ın piyasa değeri, günümüze kadar yaklaşık olarak %7.000 civarlarında artış göstermiştir.
4. Axie Infinity (AXS)

Axie Infinity (AXS), Metaverse coinleri listesinin en büyük 3.coin projesidir. 2018’in Mart ayında bizlere tanıtılan AXS, Pokemondan esinlenmiştir. 24 saatlik işlem hacmi yaklaşık olarak 358 milyon dolardır. Platformuna göre oldukça önemli kullanıcı rakamlarına erişen Axie Infinity, sektöründe en iyi projeye sahip coin olarak olarak tanımlanmaktadır. Ayrıca kullanıcılar tarafından sevilme oranı da yukarı düzeylerde bulunuyor.
5. Theta Network (THETA)

Theta Network (THETA), 1 günlük işlem hacmi yaklaşık 203 milyon dolardır. Ayrıca bünyesine birçok yenilikçi özellik katmıştır. THETA’nın bu sebepten dolayı geleceği oldukça parlak görülmektedir.
6. Enjin Coin (ENJ)

Enjin Coin (ENJ), kripto paralarda uzun süredir varlığını sürdüren projelerden birisidir. 1,8 milyon indirmeyi geçen yüksek puanlı mobil bir uygulamaya da sahiptir. 1 günlük işlem hacmi ise, yaklaşık 168 milyon dolardır.
7. Chromia (CHR)

Chromia (CHR), Mayıs 2019’unda piyasadaki varlığını oluşturmuştur. Chromia, blockchain uygulamalarının kolayca oluşturulmasına olanak verir. Bu sebepten dolayı pek çok yatırımcı tarafından oldukça kullanışlı olarak görülmektedir.
8. SushiSwap (SUSHI)

SushiSwap (SUSHI), büyüme potansiyeline sahip olan coinlerdendir. Analistlere 1 aylık fiyat dalgalanmasına bakarak yatırımcılar, beş yıl içerisinde SUSHI fiyatının rutin bir şekilde artacağını düşünüyor.
9. Alien Worlds (TLM)

Alien Worlds (TLM), 1 milyondan çok kullanıcısı olan Metaverse coinlerinden biridir. Oyun, oyuncuların farklı gezegenlerde madencilik yapmasına imkân verir. Bu sayede oyuncular hediyelere sahip olabilir.
10. Star ATLAS

Ağustos 2021’de piyasaya sürüldü. FTX tarafından desteklenmektedir. Kullanıcılarına stratejiler ve ittifaklar yaparak token kazanma olanağı sağlar. Bu zamana kadar ki en düşük fiyatı 0.0061 dolar iken en yüksek fiyatı ise 0.2773 dolar olmuştur.
11. UFO GAMING

Gezegenler arası bir temaya sahip olduğu için kullanıcılar tarafından oldukça dikkat çekiyor. Piyasaya sürüldüğü Temmuz 2021 tarihinde sadece 1 gün içinde 18 milyon dolar hacime ulaşarak yatırımcılarının ilgisini çekmeyi başardı. Günlük işlem hacmi 130 milyon dolar olurken UFO gaming coin fiyatı ise 0,000145₺’den işlem görmektedir.