Site nasıl açılır, Site açmak, Site açmanın masrafı, site açmak kaç tl tutar, Site açmak için ne yapmalıyım, Kodlamasız site açmak, kodlama olmadan site açmak, Site açmak, site oluşturmak
Site açmak
Bugün sizlere Site nasıl açılır, site açmak için neler gerek, site açmanın masrafları ve kodlama bilmeden kendi sitenizi nasıl açabileceğinizden bahsedeceğim size bahsedeceğim yöntemle ne blogspot neden wordpless’e ihtiyacınız olacak bu siteleri kullanmadan daha profosyanel siteyi nasıl açabileceğinizden bahsedeceğim kodlama bilginiz varsa daha da profosyanel bir site açabilirsiniz ama benim bahsedebileceğim yöntemlerle kodlama bilmeyenler bile site açabilecek.
Site açmak için nelere ihtiyaç vardır?
1- Site açmak için Hosting ve bir domain ( alan adı ) almanız gerek. Hosting ve domain’nin ne olduğunu bilmiyorsanız DOMAİN NEDİR ve HOSTİNG NEDİR adlı yazılarımı inceleyebilirsiniz Sizlere bu yazılarımda hosting ve domainden ayrıntılı bir şekilde bahsettim ve alırken hangi özelliklere dikkat etmeniz gerektiğinizden bahsettim, incelemek için altı çizili olan domain nedir ve hosting nedir yazılarına tıklayabilirsiniz. Hosting, Windows hosting ve Linux hosting olarak 2’ye ayrılır size tavsiyem Linux hosting almanızdır. Hosting ve Domain almak için size 2 siteyi tavsiye edebilirim.
www.domainhizmetleri.com
tr.godaddy.com
2- Hosting ve alan adı aldınız eğer kodlama bilmiyorsanız ve sitenizi kodlayarak oluşturamayacaksınız internette Ücretli ve Ücretsiz çeşitli, her alanda scriptler vardır örneğin oyun sitesi açacaksanız arama motoruna oyun scripti yazın haber sitesi açıcaksanız internete haber scripti yazın tasarımı özellikleri hoşunuza giden herhangi bir scripti indirin. Scriptin özelliklerini iyi okuyun admin paneli olup olmadığına dikkat edin admin panelli bir script alırsanız kodlama gerekmeden siteyle ilgili herşeyi basit bir şekilde admin panelinden yönetebilirsiniz.
3- Kendinize uygun scripti bulduktan veya Kodlayarak sitenizi oluştaracaksanız kendinize göre siteyi kodlayarak oluşturduktan sonra sitenizi internete yükleyin sitenizi internete nasıl yükleyeceğinizi bilmiyorsanız 4. adımı inceleyin
4- Sitenizi internete yüklemek için Filezilla adlı uygulamayı yüklemenizi ve sitenizi bu program aracılığıyla internete yüklemenizi öneririm bu program olmadan da hosting aldıktan sonra cpanle girip Dosya yöneticisi kısmına tıklayarak sitenizi yükleyebilirsiniz.
5- Sitenizi yüklediniz ve kurulum tamamlandıktan sonra veri tabanı oluşturmanız gerekmektedir. Veri tabanı oluşturmak için;
-Cpanele giriş yapın
– Veri tabanları kısmında MySQL Veritabanları yazan yere tıklayın
– Veri tabanı oluştur yazan yere rasgele birşeyler yazarak veri tabanını oluşturun
– yine aynı sayfadan MySQL Kullanıcıları ( Yeni Kullanıcı Ekle ) yazan yerden kullanıcı adı ve şifre girerek MySQL kullanıcı oluşturun.
– yine aynı sayfadan Veritabanına Kullanıcı Ekle kısmında oluşturduğunuz veri tabanı ve kullanıcı adınızı seçin ve ekle yazan butona tıklayın
– Çıkan sayfada bütün kutucukları işaretleyin ( size önerim bütün kutucukları işaretlemenizdir ) ve Değişiklikleri uygula yazan butona tıklayın.
– tebrik ederim veri tabanınızı oluşturdunuz şimdi Cpanel anasayfasına gelin ve VERİTABANLARI kısmından phpMyAdmin yazan yere tıklayın
– oluşturduğunuz veri tabanının adının yazdığı yere tıklayın ve İe aktar yazan yere tıklayın
– Dosya seç yazan yere indirdiğiniz scriptin veya kodladığınız sitenin SQL dosyasını veri tabanına atın sonra en alta GİT yazan yere tıklayın
Script indirdiğiniz zaman scriptin kurulumu genellikle indirdiğiniz dosyada yazar bazı scriptler PHP sürümü değiştirmek veya cronjob ayarı istiyor bu ayarları scriptin çalışması için gerekiyorsa kurulumda yazar.
Tüm adımları yapmanıza rağmen script çalışmadıysa siteniz aktif hale gelmediyse Cpanele giriş yapın ve YAZILIM kısmından MultiPHP yazan yere tıklayın ve buradan PHP sürümünü siteniz aktif hale gelene kadar kontrol edip değiştirin çoğu script 5.6 ve 7.1 sürümleriyle çalışmaktadır.
Site açmanın masrafı
2020 Mayıs domain fiyatlarını araştırdım .com uzantılı alan alsanız 60 TL 2 gb ram, 2 gb core, 10 gb depolama alanına ve sınırsız trafik özelliğine sahip kaliteli bir hosting ortalama 180 TL script satın aldıysanız 100 TL de aldığınız script tutsa ortalama 340 TL’ye şuan bir web sitesi sahibi olabilirsiniz.